De X-Ray Challenge: Rijden voor Röntgen

Het Lamin Health Center in Gambia, met een jaarlijkse patiënten aantal van meer dan 25.000 mensen en een staf van 40 mensen, had in haar meer jaren beleidsplan de grote wens voor een röntgen apparaat uitgesproken.

Een nederlandse firma bouwt röntgenapparatuur speciaal voor de Afrikaanse markt. Echter voor een dergelijk apparaat lopen de kosten al snel op naar meer dan 125.000 Euro waar het aanschaf, installatie, training en onderhoud betreft.

Hoe echter dit geld bij elkaar te krijgen ?

En daar ontstond het idee om een eenmalige challenge te organiseren. Oud Amsterdam Dakar deelnemers staken de hoofden bij elkaar en het idee was geboren. 

Een groep mensen stortte zich op dit gigantische avontuur. Met de auto van Nederland naar Afrika rijden. De auto daar veilen en dat geld gebruiken voor de aanschaf van het röntgenapparaat. Een organisatie werd opgetuigd. Een website werd gemaakt en in de lucht gegooid.

Sociale media werden geactiveerd en dat alles voor de X-RAY CHALLEGE 2022. De groep binnen de organisatie werd steeds groter. Het organiseren van een dergelijk evenement vraagt heel veel werk. Denk bijvoorbeeld aan juridische kwesties, verzekeringen, inschrijvingen, routes, begeleiding in sommige landen in Afrika.

Kortom een geweldige uitdaging met als motto :

Don’t limit your challenges, but challenge your limits.